mandag 13. oktober 2008

Den som håper, kan vinne alt


Moni Nilsson: Hoppet.
Gyldendal 2008.

Den som håper, kan vinne alt - en varm og viktig fortelling om to unge brødre som flykter fra hjemlandet Kurdistan.

Moni Nilsson er forfatteren som har skrevet bøkene om Tsatsiki.
Nå har hun skrevet en viktig, dramatisk og aktuell histore om 12 år gamle Azad og storebroren Tigris som blir tvunget til å flykte. De blir smuglet ut av Kurdistan og får beskjed om at onkelen venter på dem i Tyskland.
Tigris snakker ikke etter en bombeopplevelse. Noe går galt og guttene havner i Sverige. De blir tvunget til å være sammen med Raman og familien hans. Brødrene blir behandlet dårlig av denne familien, og de blir tvunget til å lyve om hvor gamle de er. Hvordan skal de klare seg i dette fremmede landet? Hvor er foreldrene? Det blir mange vonde og dramatiske opplevelser for Azad og Tigris. Men, det er en voksen person som bryr seg. Den mystiske pølsemannen gir guttene mot og får dem til å se at det er viktig i livet å ikke gi seg..

Azad er en flink høydehopper, og han skal få bli med til et stevne i Tyskland og Tigris blir med som blindpassasjer. De reiser med et stort håp som gir dem tro på at de kan vinne alt!

Moni Nilsson skrev boka etter å ha hørt en sann historie om en tolv år gammel gutt med falsk identitet. Hun klarte ikke å glemme denne historien, og når du leser hennes bok om Azad og Tigris vil du huske disse guttene lenge.
Boka er filmet.

Jeg vil låne denne boka
Jeg vil låne filmen

Ingen kommentarer: