torsdag 2. oktober 2008

Magisk eventyrhistorie i Robinson Crusoe-stil


Michael Morpurgo: Kensukes rike. Oversatt av Øysteing Rosse. Samlaget, 2008

Forlaget kaller boken en magisk eventyrhistorie i beste Robinson Crusoe-stil. Samtidig som boken er både magisk, eventyrlig og spennende gir boken en god del å tenke på om respekt, fred, krig og kunnskap og respekt for naturen og andre mennesker.

Faren til Michael mister jobben, de selger det de har og bestemmer seg for og seile jorden rundt, moren, faren, Michael og hunden hans. Det blir både dramatisk og spennende. Michael er på dekk sammen med hunden sin, moren er syk og begge foreldrene er under dekk. En kraftig vind tar tak i seilene, Michael har ikke tatt på seg sikkerhetssele som han har strengt påbud om, og før han vet ordet av det har han og hunden havnet i Stillehavet. Og under over alle under! Han blir skylt i land på en Stillehavsøy sammen med hunden sin. Nå starter en spennende tid, han finner hverken mat eller drikke og kryper sammen for å dø. Da han våkner står det et par blikkfat med vann, fisk og frukt ved siden av han. Dette skjer igjen og igjen, og
han skjønner at han ikke er alene... Etterhvert får han kontakt med den gamle mannen Kensuke som selv havnet på denne øya etter dramatiske opplevelser mange år tidligere.
En bok for unge mennesker opp til ca 14 år. Og gjerne til høytlesing.
Dette er tredje bok av forfatteren som er kommet på Samlaget.

Ingen kommentarer: